vineri, 31 ianuarie 2014

Anunt de ultima ora: "Avem surse de mare incredere! Se confirma ca Michael Schumacher isi revine!"

Anunt de ultima ora: "Avem surse de mare incredere! Se confirma!" Schumi isi revine: clipeste si raspunde la teste! Familia a dat vestea!

Moment de senzatie! Michael Schumacher a clipit pentru prima data de cand este in coma! Vorbim despre 34 de zile de cand s-a lovit la cap, perioada in care a fost operat pe creier! In tot acest timp, pilotul a fost sedat, iar acum i se reduce din doza de anestezic puternic pentru reveni treptat la starea normala, anunta in exclusivitate cei de la L'Equipe.

In plus, chiar editorul sef al publicatiei, Jeremie Arbona citeaza surse importante, 'de mare incredere', care spun acest lucru despre Schumacher. Initial, presa a scris ca informatia nu este reala 100%, insa francezii de la L'Equipe au lamurit astazi acest aspect. 

Pilotul raspunde la senzatiile externe pe masura ce isi revine din coma, iar familia a cerut ca toate persoanele cele mai apropiate sa fie in preajma lui Schumacher, in ideea ca medicii au recomandat ca prezenta lor este benefica pentru a-si reveni cat mai repede. Cel mai simplu lucru de facut este sa discute despre el in tot acest proces de trezire, noteaza si cei de la Telegraph, care mai adauga si faptul ca Schumi este la primul proces de trezire a creierului, care decurge bine, iar el raspunde testelor.

Schumacher a dat primele semne de viata. Va fi scos treptat din coma, intr-o operatiune care ar putea dura o luna!

A trecut deja o luna de cand Schumacher este la terapie intensiva. Schumacher a raspuns pozitiv la startul procesului de trezire. Echipa de la care s-a retras Schumacher, Mercedes i-a dedicat un mesaj special.

"E un mesaj din partea noastra, ca echipa, ca sa aratam ca ne gandim la el" a declarat Nico Rosberg.

Toate echipele din Formula 1 si-au schimbat motoarele. Fanii nu vor mai asurzi in tribune.

"Motoarele nu suna la fel de bine ca anul trecut, dar e in regula. Ne vom obisnui. Imi aminteste de anii 80, cand ma uitam la televizor" a mai spus pilotul celor de la Mercedes.

Managerul lui Schumacher confirma demararea procesului de scoatere din coma, dupa ce ieri dezmintise informatiile aparute in L'Equipe.

"A inceput procesul de trezire, dar acesta poate dura foarte mult", a anuntat Sabine Kehm, conform BBC.

Starea de sanatate a lui Schumacher este in continuare grava, insa pilotul german a dat primul semn de viata dupa o luna. Medicii au decis sa ii reduca doza de sedative pentru a-i testa reflexele, iar Schumacher a clipit pentru prima data de cand a intrat in coma. Chiar daca a reactionat la teste, medicii au decis sa il puna pe Schumacher inapoi in coma, pentru a-i da cateva zile in plus de refacere neurologica.

Presa din Germania a scris astazi: "Cu cat se prelungeste mai mult starea de coma indusa, cu atat sansele de a-si reveni total sunt mai mici. In cel mai bun caz, pe Michael il asteapta o perioada foarte lunga de refacere neurologica", noteaza Reinische Post.

►L'Equipe a anuntat azi ca medicii de la Grenoble au demarat procesul prin care il vor scoate pe Michael Schumacher din coma. Managerul pilotului insista insa ca orice informatie care nu vien de la ea sau de la medicii care se ocupa de caz nu trebuie luate in seama.

"Orice anunt in legatura cu starea de sanatate a lui Schumacher care nu vine de la medicii care il trateaza sau de la mine trebuie considerata o simpla speculatie. Repet, nu vom comenta nicio speculatie in acest moment", a declarat Sabine Kehm.

►La fix o luna de la accidentul care a dus la starea de coma a lui Schumacher apare tot mai des intrebarea daca recuperarea totala neamtului mai este posibila. Fostul sef al medicilor din Formula 1, Gary Hartstein, spune pentru BBC ca e aproape imposibil.

"E greu de crezut, sincer sa spun cred ca e virtual imposibil ca Michael sa mai fie la fel ca inainte. Cred ca ar fi un miracol, un triumf fizic uman si minune a neuroterapiei intensive daca Michael va mai putea sa marga, sa se hraneasca, sa se imbrace singur si sa isi pastreze elementele personalitatii de dinaintea accidentului".

Colin Shieff, neurochirirg britanic celebru, trage o concluzie asemanatoare. "Cu cat dureaza mai mult starea de coma, cu atat recuperarea este mai putin probabila. E in continuare posibil sa isi recapete cunostinta, dar nici asta nu e sigur. In cel mai bun caz va avea un handicap la nivel de comunicare, memorie, mobilitate si independenta. In cel mai rau caz acesti pacienti raman intr-o stare semiconstienta, adica va sti ce se petrece in jurul sau, putin raspuns la confort/disconfort si va avea cateva incercari de comunicare". 

Exista in continuare cea mai mare temere ca Schumacher va ramane intr-o permanenta stare vegetativa. Asta se poate insa stabili abia dupa cateva luni de la intrarea in coma. Acesti pacienti si-a revenit suficient de mult ca sa nu mai respire cu ajutorul aparatelor, dar nu de ajuns ca sa si comunice. Ei dorm si se trezesc in cicluri, ceea ce le permite sa fie htaniti, dar nu vorbesc, asculta la comenzi si nu inteleg ce li se transmite. E imposibil de prezis ce se poate intampla cu un asemenea pacient, insa starea lui poate fi influentata enorm de familia si cei din jurul sau.


►"Baby Schumi", campionul mondial Sebastian Vettel a spus ca n-a mers sa-l viziteze pe mentorul sau pentru ca nu a dorit sa provoace valva in jurul spitalului, acolo unde Schumacher are nevoie de toata linistea posibila. Vettel se roaga la un miracol care sa-l faca pe cel mai titrat pilot din istorie sa isi revina la normal.

"Nu e despre mine , e doar despre Michael si familia sa. Sunt inca socat la fel ca toata lumea, sper ca isi va reveni, sper ca un miracol se va intampla si va redeveni persoana care era inainte de accident", a spus Sebastian Vettel.

►"Schumacher, o noua etapa" - titreaza astazi francezii de la L'equipe, care anunta ca pilotul german, accidentat grav pe 29 decembrie si aflat inca in coma, va fi trezit treptat din coma indusa.

Francezii spun ca acesta va fi supus unui proces de recuperare, trezire lent, dar sigur.

Schumacher se pare ca a reactionat pozitiv primelor teste facute de medici, iar neurochirurgii de la spitalul din Grenoble spun ca aceasta este cea mai buna veste primita in ultima luna.

Michael Schumacher se afla de o luna de zile in coma indusa, perioada in care starea sa a fost caracterizata ca fiind "critica, dar stabila".

Profesorul Jean-Luc Truelle, fostul sef al departamentului de neurochirugie de la spitalul Foch, a vorbit si el pentru L'equipe, acesta spunand ca normal ar fi ca doctorii sa inceapa acest proces de trezire si restaurare a abilitatilor de comunicare senzoriala cu germanul.

Se implineste o luna de la accidentul de ski in urma caruia Michael Schumacher a intrat in coma, dar starea celui mai titrat pilot din istorie Formula 1 nu s-a schimbat. Previziunile sunt sumbre in privinta lui.

Medicii din spitalul de la Grenoble nu au in plan sa il scoata pe Schumacher saptamana aceasta din coma indusa de teama ca acesta nu va rezista fara aparate. In schimb ii antreneaza membrele corpului pentru ca muschii sai sa nu se atrofieze. Exercitiile fizice sunt obligatorii pentru cei aflati in coma, altfel corpul poate ceda definitiv.

In continuare exista temeri ca Michael Schumacher poate ramane in stare vegetativa pentru tot restul vietii. Asta se va afla in momentul in care medicii vor decide sa il scoata pe campion din coma indusa.

Ieri, presedintele FIA si fostul sau manager de la Ferrari, Jean Todt a revenit la spitalul din Grenoble pentru a fi alaturi de el. Sotia lui Schumacher, Corinna, i-a chemat pe toti prietenii pilotului la spital. Ea vrea sa aiba toti apropiatii la spital in aceste momente extrem de dificile, anunta Autoweek.

Intre timp, sotia lui Schumacher primeste mii de mesaje iar fanii se strang zilnic in fata spitalului din Grenoble.

O victima a razboiului din Iraq a mers pana in Franta ca sa lase o scrisoare sotiei lui Schumacher. Ali Abbas si-a pierdut ambele brate intr-un rapid al trupelor americane si a fost ajutat de Schumacher. "A fost bun cu mine. Acum ma rog pentru el", a spus Ali, care a lasat la spital o scrisoare pentru Corinna. Ea a primit peste 1000 de scrisori si alte cadouri in aceasta perioada.

"Familia e coplesita de suportul oamenilor din intreaga lume", a spus purtatoarea de cuvant a familiei pilotului din Formula 1.

Si lumea Marelui Circ e alaturi de Schumacher. Ultima echipa la care a pilotat a scris #keepfightingmichael pe noile masini, iar Ferrari, echipa la care a realizat cele mai mari performante a facut o poza de grup cu mesajul "FORZA MICHAEL".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu