vineri, 24 ianuarie 2014

Olaroiu nu poate refuza nationala: "Imi doresc sa devin selectioner"

Olaroiu nu exclude varianta de a deveni noul selectioner al nationalei. Antrenorul lui Al Ahli spune ca ar veni la nationala daca se va ivi aceasta ocazie.
"Eu imi doresc sa ajung selectioner, dar aici e un lucru foarte delicat. Nu poti sa devii selectioner in momentul in care echipa nationala are asa ceva.Bineinteles, nu poti refuza nationala sau e foarte greu sa o refuzi. Dar nu vreau sa se inteleaga ca imi doresc sa fie schimbat Piti, iar eu sa merg in locul lui. Nu e posibil acest lucru in momentul de fata", a spus Olaroiu in Adevarul.
Olaroiu este cel mai bine platit antrenor roman si castiga la arabi 4 milioane de dolari pe an.
Antrenorul lui Al Ahli a mai vorbit si despre arestarea lui Gigi Becali, despre care spune ca a fost trimis la inchisoare pentru a i se da o lectie.
“El a fost pedepsit mai mult pentru conjunctura, pentru imaginea lui, si mai putin pentru ceea ce a facut. Daca s-a dorit sa i se dea o lectie, eu zic ca el a primit-o si ca lucrurile ar fi trebuit sa se termine pana acum. Mai ales ca erau multe solutii legale pentru ca el sa beneficieze de clementa. Nu cred ca Gigi Becali a facut mai multe lucruri rele decat au facut altii, care sunt in libertate. Iar daca e sa ne luam dupa lucruri bune, cred ca la acest capitol, Gigi Becali e printre primii oameni din Romania. El si acum face foarte multe acte caritabile prin oamenii lui, iar instanta ar fi trebuit sa tina cont de acest lucru”, a mai spus Olaroiu in Adevarul.

Olaroiu o inceput cariera sa de antrenor în 2000 cu FC National, terminand pe locul 7 dupa primul sezon. In sezonul următor, FC National s-a batut pana in ultima etapa pentru titlu, fiind liderii campionatului inainte de ultima etapa, insaa pierdut in fata Universitatii Craiova, astfel titlu a fost castigat de Dinamo.
In 2002 Olaroiu a semnat cu Steaua Bucuresti, insa a rezistat doar sapte meciuri, echipa avand sub el cel mai slab start de sezon din istorie.
Dupa plecarea de la Steaua, s-a intors la FC National, de aceasta data ca manager. In 2003 este renumit in functia de antrenor inlocuindu-l pe Walter Zenga.
In iarna lui 2004 un om de afaceri roman, Marian Iancu a cumparat FCU Politehnica Timișoara, si, la cererea sa, Olaroiu devine antrenor principal. La Timiaoara, acesta si-a adus cei mai buni jucatori de la fosta sa echipa, FC National, terminand pe locul patru in Divizia A.
La cateva zile de la demiterea de pe banca Timișoarei, pe care a lasat-o pe locul al patrulea in liga, a semnat pentru Gigi Becali, patronul Stelei, pentru a-l inlocui pe Oleg Protasov.
Primul titlu Olaroiu a venit in iunie 2006, o luna mai tarziu echipa castigand si Supercupa Romaniei. In mai 2006, Steaua, antrenata de Cosmin Olaroiu, a ajuns in semifinalele Cupei UEFA, unde a pierdut dupa o confruntare dramatica cu Middlesbrough F.C..
Pe 23 august, Cosmin Olaroiu reuseste sa califice o echipa romaneasca in grupele Champions League dupa o pauza de 10 ani (performanta reusita de Steaua).
Pe 23 iunie 2007, Olaroiu paraseste Steaua pentru un contract in Arabia Saudita, la Al Hilal.

A castigat Cupa Romaniei 2011 cu Steaua Bucuresti in calitate de colaborator, dupa care a plecat la formatia Al Ain S.C.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu