luni, 27 ianuarie 2014

Parintele baseball-ului botosanean a incetat din viata

Sportul botoşănean este în aceste zile în doliu, după ce un antrenor mult îndrăgit de sportivi s-a stins din viaţă. Profesorul Ion Asoltanei, de la Clubul Sportiv Şcolar (CSŞ), a murit la 65 de ani, din cauza unei boli cu care a fost diagnosticat recent, cancer la plămâni.
Ion Asoltanei, cel care a pus bazele baseball-ului în Botoşani, a obţinut rezultate remarcabile cu echipele pe care le-a pregătit, elevi lansaţi de acesta ajungând chiar să joace la echipe din SUA.
Tehnicianul botoşănean făcea parte şi din conducerea Federaţiei Române de Baseball. "Nu numai pentru CSŞ sau pentru învăţământul botoşănean, ci pentru întreg sportul botoşănean, trecerea în nefiinţă a lui Ion Asoltanei reprezintă cea mai grea pierdere pe care a suferit-o în ultimii ani. A fost un profesionist desăvârşit. Îmi este greu să vorbesc în acest moment delicat de el... Îi mulţumesc pentru tot ce a lăsat în urma lui", a declarat Relu Oleniuc, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Baseball şi Softball şi coleg la CSŞ Botoşani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu