vineri, 31 ianuarie 2014

Steaua nu mai e Steaua » Atacul ros-albastrilor a fost iar pe zero.

Steaua nu mai e Steaua » Atacul roş-albaştrilor a fost iar pe zero. Singurul jucător care a impresionat.

Răduţ a fost printre puţinii stelişti care au mişcat aseară în amicalul cu Goteborg.
Campioana a trăit periculos aseară la atacurile suedezilor de la Goteborg (0-0), Răduţ şi Varela avînd intervenţii angelice. Grădinaru a fost printre puţinele flori ale roş-albaştrilor în al 7-lea amical al echipei.
Prima impresie pe care ţi-o lasă Steaua începutului de an este că nu mai e Steaua din 2013. OK, aseară, cu IFK Goteborg, au fost şi jucători ce-au prins mai puţin echipa-n toamnă sau sînt noi în angrenaj, dar relaţiile încă nu sînt sudate.
Iar campionilor le va fi mai greu în primăvară în lupta pentru titlu cu Astra şi cu Petrolul. Vorba suporterilor veniţi la meci: "Nu mai recunoşti pe nimeni din echipa de anul trecut!".

A plouat în defensivă

Apărarea. S-a observat o fragilitate a flancului drept, acolo unde nordicii şi-au făcut loc printre spaţiile lăsate de Georgievski şi Rîpă, din nou stoper. Dacă, pe stînga, Latovlevici joacă din experienţă şi, chiar dacă-şi face mingea mai lung, tot reuşeşte să rezolve faza, pe dreapta e deranj.
Doar că suedezii n-au ştiut cum să profite de oportunităţi şi, în plus, au dat de Tătăruşanu. "Cangurul" a avut şansă în minutul 63, suedezii au cerut penalty, iar reluările TV le-au dat dreptate. Varela (81) a fost salvatorul serii, respingînd cînd nordicii îşi salutau deja reuşita.

Experimente

Linia mediană. Fără Bourceanu şi fără Pintilii, Steaua n-are scut de apărare. Şi nici incisivitate. Neagu şi-a făcut treaba. Răduţ a fost încă departe de nivelul jucătorului care era la Pandurii, însă a fost providenţial, în minutul 62, cînd a respins după ce Tătă a avut săpun pe mănuşi.
Grădinau a încercat să-şi facă loc, a şutat la poartă, periculos, în minutul 19, însă doar a dat emoţii. La fel ca-n minutul 54. Keşeru a apărut de puţine ori la finalizare şi a conlucrat anevoios cu coechipierii. "Poate data viitoare!" a fost expresia mai mult decît optimistă lansată de fani, ce s-a mulat pe orădean.
Iancu, semiluft, minutul 5, şut departe de poartă, minutul 49, n-a mirosit ţinta. A făcut-o doar în minutul 57, cînd a telefonat o lovitură liberă.

Risipitor

Atac. Kapetanos a demarat anevoios. Jumătate de oră n-a avut ce face, însă nici n-a fost căutat de către coechipieri. Apoi, a vrut să fie altruist, cînd ar fi putut încerca individual, a fost blocat, la un şut ce era pe poartă, a recidivat, blocat fiind din superpoziţie.
În minutul 78, a avut o reluare cu capul, fără ţintă. În prelungiri, n-a nimerit poarta din cîţiva metri. Nu e de mirare că atacanţii n-au punctat în 7 meciuri amicale, iar echipa a marcat doar de două ori.

"A fost ca un meci oficial pentru noi, cu un ritm bun şi un adversar combativ. Sînt mulţumit de băieţi şi chiar am remarcat jucătorii care au avut o atitudine impecabilă. Rîpă în special!" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"A fost un antrenament foarte bun pentru noi, nu ne facem probleme pentru că nu marcăm, cînd ne vom apropia de meciurile oficiale vor veni şi golurile" (Ionuţ Neagu, mijlocaş Steaua)

Steaua - IFK Goteborg (0-0)
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski (Ad. Popa 80), Rîpă, Varela, Latovlevici - I. Neagu (Aldea 67), Răduţ - Grădinaru, Keşeru (Tîrnovan 58), G. Iancu (N. Stanciu 80) - Kapetanos. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu