sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Top 10 cele mai populare sporturi din lume

1. Fotbal

Pe primul loc din lista se poazitioneaza fotbalul cu aproximativ 3.3 - 3.5 bilion de fani din Europa, Africa, Asia, America, etc.

Asociatia de Fotbal, cunoscuta sub numele de soocer sau de fotbal, este un sport jucat intre doua echipe de unsprezece jucatori, cu o minge sferică. Acesta este jucat de 250 de milioane de jucatori in peste 200 de tari, ceea ce face acest sport cel mai popular din lume. Jocul este jucat pe un teren dreptunghiular, cu o poarta la fiecare capat. Obiectivul jocului este de a inscrie prin folosind orice parte a corpului in afară de brate si maini pentru a obține un gol in poarta adversa. Portarii sunt singurii jucatori carora le este permis sa atinga mingea cu mainile sau bratele lor, in timp ce acesta este in joc si apoi numai in zona lor de pedeapsa.

2. Cricket

Cricket este cel de-al doi-lea cel mai popular sport din lume cu 2-3 miliarde de fani (Across India, Marea Britanie, Pakistan, Asia, Australia, etc)
Cricket este un joc in care se foloseste bata si mingia de liliac jucat intre doua echipe de 11 jucatori de pe un camp, la centrul de care este un teren dreptunghiular lung de 22 de metri. Fiecare echipa este nevoie la randul sau la batere, sa incerce sa ruleze pe celalalt camp ( cel al adversarilor)
Cricket are trei formate diferite adică. De testare, Odis și T20. După introducerea T20 Format Popularitate de Cricket a fost majorat foarte mult.


3. Hochei pe iarba 

Hocheiul pe iarba este al 3-lea cel mai popular sport de pe Pamant Cu 2-2.2 miliarde de fani din Asia, Europa, Africa, Australia, etc
Hochei este o familie de sport in care cele doua echipe joaca una impotriva celeilalta si se incerca  manevrarea unei mingii sau puc in poarta adversa folosind un stick de hochei. In multe domenii, un sport (de obicei, hochei pe iarbă sau de hochei pe gheata este, în general, denumit simplu de hochei. Aici vorbim de camp de hochei. Hochei este jocul national al Pakistanului.



4. Tenis

La numarul 4 in aceasta lista este de tenis. cu aproximativ 1 miliard de fani din intreaga Europa, America, Asia.
Tenisul este un sport pe care oamenii, de obicei, il joaca in mod individual impotriva unui singur adversar (simplu) sau intre doua echipe de doi jucători fiecare (dublu). Fiecare jucator foloseste o racheta, care are insirata cu cordon pentru a lovi o minge de cauciuc gol, acoperit cu paslă peste sau in jurul unui net si in terenul adversarului.Obiectivul jocului este de a juca mingea in asa fel incat adversarul nu este capabil de a respinge mingia.


5.Volei

Cu aproximativ 900 de milioane de fani din Asia, Europa, America, Australia Volei este al cincilea cel mai popular sport din lume.
Voleiul este un sport de echipa in care doua echipe a cate sase jucatori sunt separati de un fileu. Fiecare echipa incearca sa punchete dand mingea in careul adversarilor astfel incat acestia s anu o mai poata prinde.


6. Tenis de masa

Aproximativ 900 de milioane de fani din Asia, Europa, Africa si America face tenisul de masa pe locul 6 celor mai populare sporturi din lume.
Tenis de masa, de asemenea, cunoscut sub numele de ping-pong, este un sport in care doi sau patru jucatori a lovit o minge usor inainte si inapoi, folosind rachete de tenis de masa. Jocul are loc pe o masa grea impatita de un fileu. Cu exceptia initiala de a servi, jucătorii trebuie sa permită o minge spre cel care le-a jucat doar o saritura de pe partea lor de masa si trebuie sa se intoarca, astfel incat sa cada pe partea opusa.


7. Baseball

Există an jur de 500 de milioane de fani in SUA, Japonia, Cuba, Republica Dominicana, facand Baseball cel de-al saptelea cel mai popular sport din lume.
Baseball este un joc de bata si bila jucat intre doua echipe de noua jucatori care iau batele si bat mingia in teren. 

Ofensivii incearca sa inscrie mai multe curse decat adversarii de lovind o minge data de aruncator cu o bata si alearga in miscare contra-sensul acelor de ceasornic in jurul unei serii de patru baze: in primul rand, al doilea, al treilea si la sfarsit pe placa de acasă. Un traseu este marcat atunci cand un alergator a reusit avansul in jurul bazelor si revine la placa de acasa.

8. Golf

Golful este la nr. 8 la popularitate in lume printre alte sporturi. Cu mai mult de 400 de milioane de fani in SUA, Canada, Europa.
Golful este un club de precizie in care jucatorii concurentei folosesc mai multe tipuri de crose de a lovi bilele intr-o serie de gauri pe un curs folosind cel mai mic numar de lovituri. Golful este definit, in normele de golf, ca "joaca o minge cu o crosa de la sol  si loveste in gaura cu o lovitura sau lovituri succesive, în conformitate cu regulamentul."


9. Fotbalul American

Cel de-al 9-lea cel mai popular sport cu aproximativ 390-410 milioane de fani (SUA, in principal) este Fotbalul american (cunoscut sub numele de fotbal in Statele Unite si teren de fotbal american in alte tari) este un sport jucat de doua echipe de unsprezece jucatori pe un teren dreptunghiular de 120 de metri lungime si de 53,3 metri latime, cu stalpi la fiecare capat. Echipa incearca sa avanseze o minge ovala (de fotbal) pe domeniul de rulare cu trecere. Ei trebuie sa-l avanseze cu cel putin zece metri in patru coborasuri pentru a primi un nou set de patru coborasuri si de a continua unitatea, daca nu, se intoarce mingea la echipa adversa.

10. Basketball

Cu aproximativ 400 de milioane de fani din SUA, Canada, in principal,  baschetul este al 10-lea si ultimul sport de pe lista noastra.
Baschetul este un sport jucat de doua echipe de cinci jucatori de pe un teren dreptunghiular. Obiectivul este de a trage la cos o minge printr-un cerc de 18 inch (46 cm) în diametru si 10 picioare (3,0 m) de mare montate la un panou la fiecare capat. O echipă poate inscrie un gol de 2 sau 3 puncte in functie de distanta de la care se arunca. Echipa cu cele mai multe puncte la sfarsitul jocului castiga. Baschet-ul este al 10-lea Sport Cel mai jucat si privit in lume.



 

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu