duminică, 23 februarie 2014

Programul ultimei zile din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sochi ziua 23 Februarie 2014



Programul ultimei zile a Jocurilor Olimpice de la Soci. De la ora 18.00, va avea loc ceremonia de închidere

 Programul competiţiilor care vor avea loc, duminică, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci:

9.00-11.55 - Schi fond - 50 km masculin - Finala
11.30-14.05 - Bob patru persoane masculin - Manşele 3 şi 4 - Finala
14.00-16.30 - Hochei pe gheaţă masculin - Finala.




Jocurile Olimpice de la Soci se încheie astăzi cu un show de zile mari, finala de la hochei dintre Suedia şi Canada. Poate că nu a fost tocmai finala estimată de toată lumea, în condiţiile în care Rusia şi Statele Unite erau creditate cu şanse mai mari să ajungă în această fază în dauna Suediei, însă cu siguranţă cele două naţionale care se vor bate pentru aur au fost cele mai în formă reprezentative în Rusia. Suedia a terminat pe primul loc după faza grupelor şi a câştigat absolut tot până în finală, iar Canada e Canada, având probabil cei mai valoroşi jucători din lume la această oră.

Suedia şi Canada nu pot pretinde că există o rivalitate clasică, dar valoarea lor pe gheaţă nu poate fi contestată, mereu au născut campioni excepţionali. Meciul este aşteptat cu sufletul la gură în cele două ţări, în Canada urmând să se deschidă barurile încă de la primele ore ale dimineţii. Cele două finaliste au câştigat ultimele două titluri olimpice, Suedia în 2006 (Torino), iar Canada în 2010 (Vancouver). La palmares, nord-americanii stau mult mai bine, având opt titluri olimpice, în timp ce Suedia a obţinut numai două. Erik Karlsson a fost liderul Suediei la Soci, cu opt puncte (patru goluri plus patru pase decisive), în tabăra Canadei cele mai multe realizări fiind trecute în dreptul lui Drew Doughty (4 goluri plu 2 assist-uri).

În altă ordine de idei, în afara finalei de la hochei a mai rămas de stabilit încă un aspect important, cine va termina pe primul loc în clasamentul pe medalii. Rusia sau Norvegia? Gazdele au preluat comanda ieri, după două medalii de aur, şi au toate şansele să termine în frunte. Rusia mai poate obţine un titlu la bob patru persoane, însă Norvegia va încerca să pună presiune pe echipajul lui Zubkov prin câştigarea probei de 50 km liber la schi fond, care se va termina mai devreme. Rămâneţi pe ProSport pentru a afla deznodământul final al Jocurilor Olimpice.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu