miercuri, 26 februarie 2014

Trei luni DECISIVE pentru Chiriches.

Trei luni DECISIVE pentru Chiricheş. Declaraţia care a declanşat alarma la Londra. Românul devine intangibil dacă mutarea se realizează

Fundaşul belgian a declarat misterios că încă n-a luat o decizie în ceea ce priveşte viitorul său, în cazul în care Tottenham nu termină pe un loc care să asigure prezenţa în Liga Campionilor. Vertonghen a spus că aşteaptă finalul sezonului, dar şi să se termine Cupa Mondială. Lasă astfel de înţeles că ar putea pleca, în cazul în care Tottenham nu va juca în cea mai importantă competiţie dedicată cluburilor:
"Astea sunt mereu întrebări dificile. Ce vreau este să joc în Champions League cu Tottenham, deci sper să reuşim din acest an. Dacă am luat o decizie în cazul în care nu vom juca în Champions League? Nu pot să spun nimic despre asta. Haideţi să vedem ce va fi după finalul sezonului, după Cupa Mondială", a declarat Jan Vertonghen, conform SkySports.com.

5 e locul ocupat de Tottenham în Premier League, după 27 de etape. Londonezii au acumulat 50 de puncte, cu 6 mai puţine decât ocupanta locului 4, Liverpool
Cale liberă pentru Chiricheş: ar deveni titular de drept
Vertonghen a fost cumpărat de Tottenham în vara lui 2012, de la Ajax şi a plătit pentru această mutare 9.6 milioane de lire sterline. Internaţionalul belgian s-a integrat foarte bine în jocul londonezilor, iar în trecut s-a vorbit chiar despre un interes al lui FC Barcelona. În cazul unei evoluţii foarte bună la Cupa Mondială, nu este exclus ca Vertonghen să intre iar pe radarul echipelor importante din Europa.
Primul care ar profita de o eventuală despărţire a lontonezilor de Jan Vertonghen ar fi chiar internaţionalul român Vlad Chiricheş.  Fostul stelist este momentan scos din joc pentru mai multe săptămâni din cauza unei accidentări, însă chiar dacă ar fi fost apt, Chiricheş ar fi luat foarte probabil loc doar pe bancă. Tim Sherwood pare să prefere momentan un cuplu de stoperi Dawson - Vertonghen, iar pentru Chiricheş ar fi extrem de greu să pătrundă în primul "11".  "Chiri" a prins mai multe meciuri în prima parte a sezonului, însă de fiecare dată a profitat şi de problemele de lot ale clubului din Nordul Londrei.
În plus, la Londra se vorbeşte tot mai insistent şi despre o plecare în vară a francezului Younes Kaboul (aflat la final de contract şi dorit de Fiorentina), caz în care Chiricheş şi Dawson ar rămâne singurii fundaşi centrali cu experienţă din lotul lui Tottenham.
Totul se decide în următoarele trei luni
În acest moment, după 27 de etape, Tottenham ocupă locul 5 în Premier League, la 6 puncte distanţă de primul loc care duce în Liga Campionilor, ocupat în prezent de Liverpool.

Sezonul în Anglia se va încheia la jumătatea lunii mai, iar atunci va deveni clar dacă Vertonghen va rămâne sau nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu