luni, 17 martie 2014

Simona Halep este astazi, 17 Martie 2014 pe locul 5 in WTA

Jucătoarea Simona Halep, semifinalistă săptămâna trecută la Indian Wells, a urcat de pe locul 7 pe locul 5 WTA, cu 4.775 de puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia WTA.

Potrivit clasamentului oficial publicat luni, celelalte jucătoare române ocupă următoarele locuri în Top 200: Sorana Cîrstea - locul 26 cu 1910 puncte (în urcare o poziţie), Alexandra Cadanţu - locul 62 cu 950 de puncte (în coborâre trei poziţii), Monica Niculescu - locul 70 cu 880 de puncte (în coborâre şapte poziţii), Alexandra Dulgheru - locul 128 cu 491 de puncte (în coborâre opt poziţii) şi Irina-Camelia Begu - locul 129 cu 490 de puncte (în coborâre două poziţii).

La dublu, Monica Niculescu se menţine pe locul 40 cu 2005 puncte, Raluca Olaru a urcat de pe locul 62 pe 61, cu 1356 de puncte, iar Irina-Camelia Begu a coborât de pe 66 pe locul 73 cu 1.139 de puncte.

Primele zece jucătoare din clasamentul WTA de simplu sunt următoarele:

1. Serena Williams (SUA) 12.660 puncte;
2. Na Li (China) 7.185;
3. Agnieszka Radwanska (Polonia) 6.215;
4. Victoria Azarenka (Belarus) 5.441;
5. Simona Halep (România) 4.775;
6. Jelena Jankovici (Serbia) 4.590;
7. Maria Şarapova (Rusia) 4.271;
8. Petra Kvitova (Cehia) 4.235;
9. Angelique Kerber (Germania) 4.050;
10. Sara Errani (Italia) 3.830.


Tot din erarhia tenisului, Ilie Năstase ar fi acceptat să candideze pe lista Partidului România Mare pentru Parlamentul European.
Invitaţia i-a fost făcută după ce acesta a participat la o emisiune Tv în care s-a arătat deranjat de atitudinea europarlamentarului Laszlo Tokes din PE, în cadrul căreia  fostul tenismen a  afirmat că nu exclude posibilitatea intrării în politică.
"După formidabila emisiune din seara zilei de 15 martie a.c., de la postul ANTENA 3, preşedintele Partidului România Mare i-a lansat invitaţia bunului român ILIE NĂSTASE, să candideze pe lista P.R.M. pentru alegerile europarlamentare din 25 mai a.c, se arată într-un comunicat transmis redacţiei.
Fostul sportiv ar fi acceptat invitaţia şi va fi candidatul PRM la europarlamentare, a susţinut liderul PRM Gheorghe Funar.
"Invitaţia a fost acceptată imediat şi marele campion ILIE NĂSTASE va fi purtătorul de drapel al Partidului România Mare la alegerile europarlamentare", se precizează în document.
Ilie Năstase a comentat sâmbătă, la Antena3, declaraţia europarlamentarului Laszlo Tokes.
Astfel, fostul sportiv s-a arătat deranjat de comparaţia dintre situaţia maghiarilor din România şi cea a tătarilor din Crimeea făcută de Tokes în Parlamentul European.
Iritat de atitudinea unor lideri maghiari care militează pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc, Ilie Năstase a spus că va face tot posibilul ca şi el să ajungă în plenul PE, pentru a vorbi despre ceea ce se întâmplă în România.
"Numai să ajung să vorbesc o dată despre ce se întâmplă în România, să nu îl mai creadă pe domnul ăsta", a spus Ilie Năstase.
"Cu teritoriul României nu o să se întâmple nimic. Absolut nimic", a mai spus Năstase.
Update: Contactat, duminică, de MEDIAFAX, Ilie Năstase a spus că nu a luat încă o decizie privind participarea sa la alegeri, deoarece este implicat în organziarea turneului de tenis de la Bucureşti, BRD Năstase Ţiriac Trophy. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu